Alles wat je wilt weten over de beste hondenvoeding

Het is belangrijk dat jouw viervoeter de juiste voedingsstoffen met zijn hondenvoer binnenkrijgt. Met Healthy Dog hondenbrokken weet je dat je een uitgebalanceerd hondenvoer hebt met natuurlijke, gezonde ingrediënten. Maar ook het eetpatroon speelt een rol. Op deze pagina geeft Healthy Dog je voedingstips.

"Goede verzorging begint met goede voeding"

Baasjes die het beste met hun hond voor hebben, kiezen voor Healthy Dog hondenbrokken. Goede voeding zorgt voor genoeg voedingsstoffen en energie voor het lichaam: eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen en mineralen.

Door goede voeding voel je je fitter en heb je een lichaam dat beter functioneert. Goede hondenbrokken geven een kleinere kans op ziektes, zorgen voor een verbeterde weerstand, een mooiere vacht en een betere ontlasting.

Voedingstips: geef de juiste hoeveelheid voer

voedingstips Healthy Dog REGULAR
voedingstips Healthy Dog PUPPY
voedingstips Healthy Dog SPORT
voedingstips Healthy Dog CHICKEN RICE

Toelichting voedingsschema >

De geadviseerde hoeveel­heden van het voedingsschema zijn een richtlijn. Healthy Dog adviseert dat je te allen tijde let op de situatie van je hond. De genoemde hoeveelheden zijn sterk afhankelijk van jouw hond als individu, leeftijd, conditie en beweging van de hond.

Toelichting streefgewicht >

Houd in de tabel bij een volwassen hond het streefgewicht aan en niet alleen het actuele gewicht. De genoemde hoeveelheden zijn per dag en te verdelen over de verschillende maaltijden. Wij adviseren een volwassen hond minimaal twee maaltijden per dag, senioren en puppy’s vier. Drachtige en zogende teven eten naar behoefte twee tot vier maal daags.

Zorg altijd voor schoon en vers drinkwater.

Bewaar de zak droog en koel. De zak na openen niet meer afgesloten (voerton) bewaren.

Raadpleeg te allen tijde een dierenarts bij twijfel over de gezondheid van je hond!

Voedingstips: overstappen naar Healthy Dog hondenbrokken doe je zo

Check hier welke soort voeding je nu voert >

De ene brok is de andere niet
Er zijn twee duidelijk verschillende soorten brokken op de markt, namelijk geperst en geëxtrudeerd (=geëxpaneerd). Door de verschillende verteringseigenschappen is het niet aan te raden om deze te mengen.

Twijfel je of je een geperste of een geëxtrudeerde brok voert? Het is eenvoudig te testen of je geperst of geëxtrudeerd voert. Leg een handje brokken in een glas water. Zuigen de brokken zich vol en blijven zij drijven (=hoog in de maag), dan is de brok geëxtrudeerd. Wanneer de brokken langzaam oplossen en naar de bodem zakken (=laag in de maag), dan betreft het een geperste brok. Dit visualiseert ook direct het proces in de maag.

Wanneer je (diepvries)vers vlees voert, kun je bij het overschakelen “geperste brokken” aanhouden daar dit dezelfde verteringswijze heeft.

Check hier waar je op moet letten als je wilt overschakelen >

Wil je het beste voor je hond? Begin dan met een (h)eerlijke voeding! Healthy Dog is enorm smakelijk en heeft een hoge acceptatie.

Wisselen van hondenvoer kan op verschillende manieren
Dit is afhankelijk van welke voeding je nu geeft en/of de hond problemen heeft. Bekijk welke voeding je hond nu gebruikt (geëxtrudeerd, geperst, vers vlees, blik, enz.) Voer je reeds geperste voeding, (diepvries) vers vlees of geëxtrudeerde voeding? Zijn er aanvullende omstandigheden, zoals een probleem met de huid en/of vertering?

Vanaf geperste voeding en/of (diepvries) vers vlees:
Je kunt geleidelijk of direct overstappen. Mengen is geen probleem i.v.m. zelfde verteringswijze voor je hond.

Vanaf geëxtrudeerde brok:
Wij adviseren je om in één keer over te schakelen, dus zonder te mengen.

Heeft je hond momenteel een probleem met de huid en/of vertering?
Wij adviseren je om je hond de eerste dag te laten vasten. Je hond mag drinken naar behoefte. Je voert géén voeding, dus ook geen (humane) tussendoortjes. De tweede dag voer je de helft van de normale hoeveelheid. Vanaf de derde dag kun je de normale hoeveelheid voeren (zie voedingsschema).

Heeft je hond gezondheids problemen?

Bekijk meer Healthy Dog voedingstips in de veelgestelde vragen. Daar worden veelvoorkomende problemen van honden besproken. Veel kwaaltjes zijn voedingsgerelateerd. Goede voeding draagt bij aan een betere gezondheid van je hond.

Gratis kennismaken met
Healthy Dog

Wil je Healthy Dog eerst eens uitproberen? Bij onze verkooppunten kun je een gratis proefzakje vragen. Kijk op de pagina verkoopadressen voor een retailer bij jou in de buurt. Of klik op de knop en vraag een proefzakje per post aan.

Probeer ook Healthy Dog.
Vind verkoopadressen bij jou in de buurt.

Healthy Dog is alleen te koop bij de betere dierenspeciaalzaken. Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt.