Over ons

Waar een klein familiebedrijf groot in kan zijn

Healthy Dog is in 2012 ontwikkeld en gelanceerd door Arthur en Cheryl Francken. Arthur en Cheryl waren daarvoor al jaren werkzaam in de branche. Zij vonden dat het anders kon, en beter: goede dierenvoeding moet de aandacht krijgen die onze viervoeters verdienen. Door hun passie voor dieren hebben Arthur en Cheryl een natuurlijk gezonde hondenvoeding ontwikkeld, met natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingsmiddelen. Deze goede voeding zorgt voor een sterk gestel en helpt veelvoorkomende kwalen te voorkomen. Sindsdien heeft Healthy Dog een trouwe groep fans en klanten, wereldwijd!

Over ons Healthy Dog

Alles in ons gezin
draait om dieren.

Passie voor dieren

Wij zijn al vanaf 1996 samen en in 2006 getrouwd. Onze oude Kelly bracht de ringen op een kussentje naar het altaar. Dat staat wel symbool; bij alles wat wij doen, horen dieren erbij. Cheryl sleept regelmatig gewonde of in de steek gelaten (wilde) dieren mee naar huis. Arthur helpt nieuwe hokken en rennen te bouwen, waar ze kunnen opknappen op weg naar een beter leven.

Samen zijn wij in 2005 onze groothandel gestart voor de verkoop van hondenvoeding. In 2012 zijn wij ons volledig gaan richten op onze eigen merk met eigen receptuur: Healthy Dog. In 2018 is Healthy Cat ontwikkeld.

Kennis van het vak

Cheryl is al ruim 20 jaar werkzaam in de branche bij verschillende hondenvoedingfabrikanten. Geschoold als Veterinair Natuurgeneeskundige heeft zij ruime ervaring opgedaan met (de ontwikkeling van) hondenvoeding, honden met (voedings)problemen en hondeneigenaren en fokkers.

Cheryl is verantwoordelijk voor productontwikkeling, marketing, klantencontact en dagelijkse verkoop. Arthur werkte ruim 23 jaar als magazijnbeheerder en inkoper. Hij gebruikt zijn ruime ervaringen voor de dagelijkse inkoop, distributie, logistiek en (financiële) administratie. Samen zijn zij verantwoordelijk voor België & Nederland en werken zij samen met importeurs in diverse andere landen om ook daar blije honden en baasjes te maken!

Onze Healthy Dog missie

Als je lang in de branche zit, merk je dat commercie vaak de overhand krijgt. Maar al te vaak gaat dat ten koste van de kwaliteit. Van het product, de voeding en uiteindelijk zelfs het hondenleven.

Door onze passie voor gezonde, gelukkige dieren te volgen, hebben we een volledig nieuwe voeding ontwikkeld. Natuurlijk en (tarwe)glutenvrij, volgens eigen receptuur: Healthy Dog.

Bij ons staat het welzijn van de hond voorop. Daarom gebruiken wij enkel natuurlijke ingrediënten en natuurzuivere grondstoffen. Aan alle grondstoffen die in Healthy Dog worden verwerkt worden dezelfde kwaliteitseisen gesteld als aan producten bestemd voor menselijke consumptie.
Uiteraard gebruikt Healthy Dog geen ingrediënten waarvan bekend is dat zij vaak allergieën veroorzaken bij honden, zoals tarwegluten of gemengde vleeseiwitten. Wij maken uiteraard geen gebruik van dierproeven, kunstmatige toevoegingen of stoffen zoals chemische antioxidanten (Ethoxyquin, BHT en of BHA) en conserveringsmiddelen.
Ook qua duurzaamheid dragen wij ons steentje bij. Door onder andere zonnepanelen op de loodsen, verpakkingen van gerecycled plastic en FSC-gecertificeerd papier, enzovoort.
Over ons Healthy Dog

Een belangrijk aspect in het leven van je hond, is eten.
De hond heeft daar in onze moderne tijd geen invloed meer op. Maar daar zij wij als baasjes verantwoordelijk voor. Wij vinden het fantastisch om daar een gezonde bijdrage aan te kunnen leveren!

Arthur & Cheryl Francken

Healthy Dog hondenvoer,
de beste brokken voor je hond.

Bekijk alle zes varianten en lees wat Healthy Dog hondenvoer zo bijzonder maakt.